Bendett & McHugh - Farmington, Connecticut

 

 In 2016, we were commissioned to design a new office space for Bendett & McHugh, a prominent Connecticut Law Firm with approximately 280 employees. The Law Firm wanted to combine their existing first floor office space with additional second floor offices immediately above. This required a vertical connection between the two suites by means of a new monumental staircase. The main goal of this modern steel frame and concrete staircase, besides connecting the two levels, was to become the focal feature of the Firm's lobby and reception area. The existing structure of this office building has unusually exposed wood post and beam trusses. It was a real design challenge for us to incorporate these structural elements into the daily function of a working and functional law firm. The goal was to complete the project within a very strict time frame per the client's request which was achieved thanks to the successful collaboration between our Firm, Building Management, the Contractor, and various Structural & Mechanical Consultants.

Project budget: $ 1 Million  -  Project size: 26,000 square feet